+48 578-265-416 kietlice@kietlice.pl

RESTAURACJA

Zapraszamy do naszej restauracji na dania tradycyjnej polskiej kuchni.

Polecamy szczególnie ręcznie lepione pierogi oraz smażoną mazurską rybkę.

Spragnionym proponujemy zimne piwo z sokiem z kwiatu czarnego bzu (nasza specjalność),
samotnym oferujemy duży wybór mocnych alkoholi 🙂

Od 9 rano zapraszamy na pyszne śniadanko w formie szwedzkiego stołu.
Gorące posiłki serwujemy do godziny 21.
Przekąski oraz napoje – do ostatnich kulturalnych, zamawiających i wypłacalnych klientów…

Menu

 

ZUPY / SOUPS

Zupa dnia / Soup of the day  10,00 zł

Rosół domowy z makaronem / Noodle soup  10,00 zł

Rosół domowy z kołdunami / Noodle soup with meat dumplings  12,00 zł

Barszcz czerwony z kołdunami / Red borsch with meat dumplings  12,00 zł

Flaki / Beef tripe  12,00 zł

Żurek / Sour rye soup  12,00 zł

Zupa rybna / Fish soup  14,00 zł

 

DANIA GORĄCE / MAIN DISHES

Kotlet schabowy z frytkami i surówką / Pork cutlet with fries and salad  25,00 zł

Kotlet de volaille z frytkami i surówką / Cutlet de volaille with fries and salad  25,00 zł

Kartacze z surówką / Cepelinai with salad  23,00 zł

Gulasz z kopytkami / Goulash with potato dumplings  18,00 zł

Bigos / Sauerkraut & meat stew  16,00 zł

Pierogi z mięsem i kapustą / Meat & cabbage dumplings  17,00 zł

Pierogi ruskie / Potato & cottage cheese dumplings  15,00 zł

Pierogi z jabłkiem i żurawiną / Apple & cranberry dumplings  15,00 zł

Pierogi ze szpinakiem / Spinach dumplings  15,00 zł 

Naleśniki z serem, bitą śmietaną i owocami / Pancakes with cottage cheese  15,00 zł

 

RYBY / FISH (Cena za porcję bez dodatków / Price for a meal without side dishes)

Sielawa smażona / Vendace  26,00 zł (ok. 190-210 g)

Filet sandacza smażony / Zander fillet  30,00 zł (ok. 190-210 g) 

Filet okonia smażony / Perch fillet  24,00 zł (ok. 190-210 g)

 

Dodatki: frytki 7 zł, ziemniaki gotowane 6 zł, kopytka 8 zł, surówka 5 zł.

Side dishes: fries 7 zł, potatoes 6 zł, potato dumplings 8 zł, salad 5 zł.